Flickr: CC Meal Makeover Moms

Z kuchyne cyklistov: Pasta e Fagioli

Páči sa vám článok? Zdieľajte ho!

Inšpirujte sa obľúbenými receptami, ktoré varia cyklisti, aby zlepšili svoj výkon a uspokojili svoje chuťové bunky. Pasta e Fagioli je talianske jedlo, ktoré si obľúbite.

Na jedlo potrebujeme:

– 2 šálky fazule namočenej vo vode cez noc
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1 zemiak nakrájaný na štvrtiny
– 1 mrkvu
– 1 stonku zeleru
– 500 ml nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave
– 3 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
– 300g cestovín penne
– oregáno, bazalka, čierne korenie soľ a červené korenie

Postup:

Opláchnite fazuľu, ktorú ste nechali cez noc namočenú vo vode, dajte ju variť do hrnca spolu s vývarom a dostatkom vody vo veľkom hrnci. Potom pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler. Varte, kým nie je fazuľa mäkká – asi 1 hodinu.

Zatiaľ na panvici ohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu, cesnak a petržlen do mäkka, ale nie do hneda, potom pridájte na panvicu nakrájané paradajky. Dochuťte korením podľa chuti a duste asi 15 minút.

Keď je fazuľa mäkká, vyberte zemiaky, mrkvu, zeler a šálku fazúľ. Všetko spracujte v kuchynskom robote na kašu, ktorú pidáte späť do hrnca k zvyšku fazúľ. Potom do hrnca pridajte aj rajčiny s cibuľou a cestoviny. Všetko varte na miernom ohni, kým cestoviny nezmäknú. Vtedy je Pasta e Fagioli  pripravená. Podávať ju môžete s čerstvým pečivom.


Aj tento rok sa konal testovací deň, kde ste si mohli vyskúšať ľubovoľný bicykel. Pozrite si fotografie v akcie tu.

Komentáre

komentáre